IDEJE ZA ROMANTIČNU VEČERU ZA DVOJE

Podijelite zapis

Dani su kratki, vani je hladno, a topla večerna svjetlost kao da priziva romantičnu večeru za dvoje.

Možda se radi o prvom spoju na kojem želiš očarati svoju simpatiju, za spoj kojim održavate svoju vruću ljubav ili za spoj parova kod kojih je ljubav prešla iz vrućeg krijesa u topao plamen … Za tebe imamo nekoliko kulinarskih ideja koje će vam dočarati prekrasan večer.

Jer ljubav ide kroz želudac! A s našim jelovnikom s tri ukusna, domišljata i brzo pripremljena jela (znamo kako brzo se dan na poslu pretvori u večer) s lakoćom ćeš (ponovno) probuditi plamen ljubavi i istovremeno osvojiti koji dodatni bod kod svoje ljubavi!

1. PREDJELO: SIR BRIE S PISTACIJAMA I BRUSNICAMA

Jesi li znao/la da je pistacija afrodizijak? U biti ne znamo kakve planove imaš za kraj večera – ali ne može škoditi!

Sastojci:

  • Sir brie
  • Marmelada od brusnica
  • Drobljene pistacije

Ključ je u dekoraciji

Sir možeš ostaviti cijeli, ali praktičnije je razrezati ga na kriške i postaviti ih jedne na druge.

Žlicom nakapaj marmeladu preko sira i na vrh posuj pistacije te dekoriraj s nekoliko čačkalica ili dvije servirne vilice.

Još i savjet: u predjelu možete uživati tako da jedan drugog hranite.

 

2. GLAVNO JELO: ŠPAGETI S UMAKOM OD MASCARPONEA I PINJOLAMA

Za pripremu romantičnog glavnog jela nisu potrebna komplicirana jela s neizgovorljivim imenima. A budući da su Talijani poznati romantičari, za glavno smo jelo odabrali jednostavne i romantične – ŠPAGETE.

Sjećaš li se scene iz Disneyevog klasičnog filma Dama i skitnica, u kojem na njihovom prvom spoju hrana vodi do poljupca?

Sastojci:

  • 200 g špageta
  • ½ šalice soka od limuna
  • Na sitno narezana kora od limuna
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/3 mascarpona
  • Svjež bosiljak, rajčice, ružmarin i vlasac
  • žlica maslinovog ulja
  • Parmezan
  • ¼ šalice pinjola
  • Sol i papar

Brzo pripremljeno glavno jelo

Najprije stavi špagete da se kuhaju, a u međuvremenu pripremi hladni umak: u posudi pomiješaj na sitno narezan češnjak, začine, ulje, sok od limuna i sol.

Kada su špageti kuhani, pomiješaj ih s hladnim umakom i dodaj mascarpone. I to je to!

Za umjetnički doživljaj prije serviranja na špagete posuj preostale svježe začine i nariban parmezan, malo kore od limuna i pečene pinjole!

Još i savjet: Osim poznatog ‘poljupca sa špagetima’, kuhanje i kušanje sastojaka zajedno može isto biti prekrasan uvod u romansu. Možda bi samo bilo pametno simpatiji reći da na spoj ne dođe potpuno gladan/a (ili pripremi stvarno puno predjela)

 

3. DESERT: BANANA U ČOKOLADI

Znamo što mislite, ali mi doista govorimo samo o desertu Priprema se u tren oka, a na tvoju drugu polovicu svejedno će ostaviti dojam!

Sastojci:

  • 4 banane
  • Drobljena tamna čokolada
  • Maslac od kikirikija
  • Može i mrvice u boji

Do deserta u 2 minute i tri koraka

Banane, koje si prethotno ostavio/la u zamrzivaču sat vremena, jednu po jednu nabodi na štapiće za pečenje i umoči u topao maslac od kikirikija te ih pusti da se ohlade. Potom ih namoči još u čokoladu koju si prethodno otopio/la u lončiću.

I na kraju ih možeš ukrasiti s nitima maslaca od kikirikija ili šarenim mrvicama i ostavi na hladnom do daljnjeg.

I to je cijela umjetnost! A ako ti se čini previše jednostavno, možeš unaprijed ispeći kekse – nekoliko ideja možeš naći ovdje (poveznica do članka s keksima).

 

4. NE ZABORAVI NA ATMOSFERU

Kao što znaš, atmosfera je ključ uspjeha. Ako svoju simpatiju dobro poznaješ, pusti glazbu za koju znaš da mu/joj se sviđa; dečki ćete osvojiti dodatnih 5 bodova ako prostoriju ukrasite cvijećem i romantičnim svijećama; nikako ne smiješ zaboraviti na dobro vino koje će prijati uz jelo.

Ako ste oboje romantične duše i volite često uživati u takvim večerama, svojoj dragoj ili svojem dragom možeš svaki put pripremiti tematski večer.

I još i to – tko kaže da morate jesti za stolom? Izujte se, udobno se namjestite na jastuke na podu i uživajte u večeri! Živjeli!

Podijelite zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)